Hospitaalweg 2a te Almelo

(+31) 0546 81 25 62
info@ttl-kamphuis.nl

Ontwikkelingen
3D-printen met Formlabs2


Sinds de zomer van 2018 hebben wij een nieuwe digitale techniek toegevoegd aan ons laboratorium, namelijk de 3D-printer van Formlabs. Door deze 3D-printer kunnen wij meegaan in de nieuwste digitale ontwikkelingen op tandtechnisch gebied.

Vooralsnog vervaardigen wij alleen onze individuele lepels met de 3D-printer. Onze CAD/CAM-medewerkers maken daarbij gebruik van onze eigen scan- en designapparatuur. Onze scanner maakt het zelfs al mogelijk om afdrukken rechtstreeks te scannen om er vervolgens een individuele lepel op te designen, echter voor tandartsen leveren wij onze individuele lepels altijd nog af op het gipsmodel.

 

Door gebruik te maken van de 3D-printer kunnen wij individuele lepels vervaardigen van een constante hoogstaande kwaliteit. De spacer-ruimte tussen het gipsmodel en de individuele lepel wordt computergestuurd bepaald en is zodoende overal hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat het afdrukmateriaal dat achterblijft in de lepel na het maken van de individuele afdruk overal dezelfde dikte heeft, waardoor er uit deze afdrukken gipsmodellen vervaardigd kunnen worden van een bewezen hogere kwaliteit. Bijkomend voordeel voor de tandarts is dat er minder afdrukmateriaal benodigd is en het gebruikelijke adhesief gehanteerd kan worden. Ook voor deze 3D-geprinte lepels geldt dat de soort handgreep uitgevoerd kan worden naar de wens van de tandarts en dat zowel gekozen kan worden voor een geperforeerde als ongeperforeerde versie van de lepel.

Onze 3D-printer maakt het naar de toekomst toe mogelijk om meer 3D-geprinte tandtechnische producten te vervaardigen, zoals modellen en splinten. Mocht u hierin interesse hebben, neemt u dan contact met ons op via 0546-812562 of stuur een e-mail naar info@ttl-kamphuis.nl.