Hospitaalweg 2a te Almelo

(+31) 0546 81 25 62
info@ttl-kamphuis.nl

Kroon- en Brugwerk

Uw tand of kies bestaat uit een wortel, het deel dat de tand of kies verankert in uw kaak, en een kroon. De kroon van uw tand of kies is het gedeelte dat boven uw tandvlees uitsteekt, het zichtbare deel van uw tanden of kiezen. Wanneer uw natuurlijke tanden of kiezen niet meer volstaan, kan een kroon of brug de oplossing voor u zijn.

Kronen
Een kroon is een van de eerste tandtechnische oplossingen. De natuurlijke kroon van uw tand of kies wordt afgeslepen tot een stomp. Deze stomp fungeert als houvast voor de kroon die er ter vervanging overheen geplaatst wordt. De vervangende kroon wordt door ons met de hand gemaakt van porselein op metaal, zirkonium of e-max in de kleur van uw natuurlijke tanden en kiezen. Hierdoor is het verschil tussen uw natuurlijke elementen en de kronen niet zichtbaar.

Bruggen
Wanneer u tussen twee natuurlijke tanden en/of kiezen één of meerdere elementen mist, is een brug voor u de oplossing. Een brug bestaat uit meerdere kronen die aan elkaar geschakeld zijn, waarvan de buitenste elementen veelal de bevestiging vormen voor de brug.

Esthetisch
Wanneer u niet tevreden bent met uw natuurlijke tanden, kunt u ervoor kiezen om deze te vervangen voor een kroon of brug naar uw wens.

Werkwijze
Allereerst maakt uw tandarts een afdruk van het gedeelte van uw kaak waar de kroon en/of brug geplaatst gaat worden. Vervolgens wordt de vorm en kleur van uw kroon en/of brug bepaald. De kleur van uw kroon en/of brug wordt veelal bij uw bezoek aan de tandarts vastgesteld. De mogelijkheid bestaat echter ook om dit in ons laboratorium te laten doen. In dat geval bepalen wij samen met u de gewenste kleur in een behandelruimte met noorderlicht. Vervolgens wordt in samenspraak met u bepaald of uw kroon en/of brug dezelfde of een andere vorm dan uw natuurlijke tand en/of kies moet hebben. Wanneer we dit vastgesteld hebben wordt uw kroon gemaakt door onze gespecialiseerde tandtechnische medewerkers.

Digitale technieken in combinatie met implantologie
Bij de vervaardiging van kroon- en brugwerk wordt gebruik gemaakt van onze eigen scan-, design- en freesapparatuur van Amann Girrbach. Met dit systeem kunnen wij tevens uw kroon- en brugwerk op de meest uiteenlopende implantaatsystemen vervaardigen.

Wij streven naar het beste resultaat voor onze cliënt. De juiste mix tussen een natuurlijk, esthetisch, maar vooral kwalitatief en comfortabel resultaat.