Hospitaalweg 2a te Almelo

(+31) 0546 81 25 62
info@ttl-kamphuis.nl

Klinisch Prothese Technicus (KPT)

Sinds 2006 heeft Tandtechnisch Laboratorium Kamphuis een klinisch prothesetechnicus (kpt'er) in huis. In de afgelopen jaren heeft onze kpt'er al vele patiënten naar tevredenheid behandeld op het gebied van een volledige gebitsprothese met of zonder implantaten.

De klinisch prothesetechnicus in het kort:
De kpt'er is een tandtechnicus die bevoegd is om een volledige gebitsprothese aan te meten bij edentate cliënten, cliënten zonder eigen tanden en kiezen. In dit proces is de tandarts de spil. Hij diagnosticeert, verwijst en beoordeelt of een klinisch prothesetechnicus zijn patiënt goed kan behandelen.

De opleiding Klinisch Prothesetechnicus wordt verzorgd in een samenwerking tussen Katholieke Universiteit Nijmegen en het Instituut Vakopleiding Tandtechniek. Door de opleiding gezamenlijk te verzorgen is de kwaliteit van de opleiding gewaarborgd: alle aspecten die van belang zijn in de samenwerking tussen de technicus en tandarts komen ruimschoots aan bod.
Naast het tandtechnische deel zijn hygiëne, desinfectie en de communicatie met de patiënt belangrijke onderdelen van de opleiding. Analytisch en genuanceerd denken zijn belangrijke aspecten bij het zoeken naar oplossingen voor de problemen van de edentate cliënt.

Steeds meer tandartsen, waar wij het prothesewerk voor vervaardigen, kiezen ervoor om ook de behandeling niet meer zelf uit te voeren, maar gebruik te maken van onze dienst. Wij beschikken daartoe in ons laboratorium over twee ingerichte behandelkamers. Het geeft de tandarts de mogelijkheid om zijn/haar spaarzame tijd aan andere facetten van de tandheelkunde te besteden en van cliënten vernemen wij dat zij het als zeer prettig ervaren om behandeld te worden door diegene die tevens de prothese vervaardigt.

Voor tandartsen
Deze dienst bieden wij tandartsen aan tegen een zeer interessant tarief. Is de afstand naar ons laboratorium te groot voor uw patiënten dan bestaat er tevens de mogelijkheid om de kpt'er op bepaalde dagdelen in uw praktijk te laten werken.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de diensten die wij u kunnen leveren op het gebied van Klinische Prothesetechniek of wilt u kennis maken met onze klinisch prothesetechnicus, neemt u dan contact op met Tandtechnisch Laboratorium Kamphuis via 0546-812562 of stuur een e-mail naar info@ttl-kamphuis.nl.