Hospitaalweg 2a te Almelo

(+31) 0546 81 25 62
info@ttl-kamphuis.nl

Gebitsprothese

Een gebitsprothese, in de volksmond ook wel een kunstgebit genoemd, vervangt enkele of alle originele tanden en kiezen wanneer deze verloren zijn gegaan. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten gebitsprotheses, namelijk een volledige gebitsprothese en een partiële (gedeeltelijke) prothese.

Volledige gebitsprothese
Wanneer u alle natuurlijke tanden en kiezen verloren bent, worden deze vervangen door een volledige gebitsprothese. Er wordt een afdruk van uw kaak gemaakt, zodat wij deze als model kunnen gebruiken om hierop de gebitsprothese te maken. Het resultaat is een perfect passend gebit dat aanvoelt als uw natuurlijke tanden. Door het speeksel dat tussen uw gebitsprothese en uw tandvlees aanwezig is, kleeft de gebitsprothese vast.

Gedeeltelijke gebitsprothese
Een gedeeltelijke gebitsprothese wordt volgens hetzelfde proces gefabriceerd. Ook een gedeeltelijke gebitsprothese voelt aan als uw natuurlijke tanden. Een gedeeltelijke gebitsprothese kleeft niet alleen door het speeksel dat tussen het tandvlees en de gebitsprothese gaat zitten, maar ook door de houvast aan de natuurlijke tanden. De basis van een gedeeltelijke prothese kan gemaakt worden van kunststof of van chroom-cobalt (frame prothese). Meer informatie over de frame prothese vindt u onder 'Producten'.

Natuurlijk of esthetisch aangezicht
Het mooiste resultaat is zo natuurlijk en persoonlijk mogelijk, zodat uw omgeving niet ziet dat u een gebitsprothese hebt. Maar u kunt uw gebitsprothese ook esthetisch mooier maken dan uw originele gebit, door de tanden in uw gebitsprothese bijvoorbeeld rechter naast elkaar te zetten of enkele tinten lichter te maken.

Wij streven naar het beste resultaat voor onze cliënt. De juiste mix tussen een natuurlijk, esthetisch, maar vooral kwalitatief en comfortabel resultaat. Wilt u meer informatie over een gebitsprothese, neemt u dan contact op met Tandtechnisch Laboratorium Kamphuis via 0546-812562 of stuur een e-mail naar info@ttl-kamphuis.nl.


Flexibele en allergievrije prothese Thermosens

Tandtechnisch Laboratorium Kamphuis is één van de weinige laboratoria in Nederland die een partiële of volledige prothese van Thermosens (Vertex) voor u kan vervaardigen. Wij vervaardigen deze protheses niet alleen voor tandartspraktijken, maar ook voor diverse tandtechnische laboratoria in Nederland.

Enkele belangrijke aansprekende kenmerken van deze prothese zijn:
Flexibele partiële protheses; zeer dun uit te voeren en vrijwel onbreekbaar
Monomeervrij; geen allergische reacties of overgevoeligheidsreacties
Vrijwel geen krimp: uitstekende pasvorm
• Kunsthars in 10 verschillende kleuren, passend bij de eigen tandvleeskleur

 

De partiële Thermosens prothese is flexibel, doordat het materiaal dusdanig sterk is dat het ontwerp zo minimaal mogelijk kan worden uitgevoerd. Hierdoor ondervindt de patiënt nauwelijks ongemak bij het dragen van de prothese, bijvoorbeeld doordat smaakpapillen niet afgesloten worden door een volledige gehemelteplaat. Daarnaast is de prothese monomeervrij, dus uitermate geschikt voor patiënten die geen gebitsprothesen willen of kunnen dragen van materiaal dat allergische reacties of andere overgevoeligheidsreacties kan veroorzaken. Vooral volledige protheses worden in die gevallen vaak uitgevoerd in Thermosens. Een Thermosens prothese houdt een uitstekende pasvorm omdat het niet krimpt in volume. Deze prothese kan gebruikt worden als alternatief voor een frame, bijkomend voordeel is dat een Thermosens prothese goedkoper is dan een frame. De ankers van een Thermosens prothese worden standaard uitgevoerd in dezelfde tandvleeskleur als de verdere prothese, waardoor deze nauwelijks opvallen zoals bij een frameprothese wel het geval is. De kunsthars is in 10 verschillende kleuren beschikbaar, dus passend bij de tandvleeskleur van de patiënt.

Uitbreiding en rebasing (opvullen) van een Thermosens prothese zijn mogelijk. Door de prothese in deze gevallen volledig in een nieuwe kunstharsbasis om te zetten, behoudt de patiënt de volledige kenmerkende eigenschappen van de Thermosens prothese. Daarnaast is het ook mogelijk om de Thermosens prothese op de reguliere manier uit te breiden en te rebasen met de gebruikelijke kunsthars. Echter de eigenschappen van Thermosens zullen dan (deels) verloren gaan.

Wilt u meer informatie over een Thermosens prothese of over de mogelijkheden om voor u als laboratorium een prothese in Thermosens te persen, neemt u dan contact op met Tandtechnisch Laboratorium Kamphuis via 0546-812562 of stuur een e-mail naar info@ttl-kamphuis.nl.