Hospitaalweg 2a te Almelo

(+31) 0546 81 25 62
info@ttl-kamphuis.nl

Gebitsprothese

Een gebitsprothese, in de volksmond ook wel een kunstgebit genoemd, vervangt enkele of alle originele tanden en kiezen wanneer deze verloren zijn gegaan. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten gebitsprotheses, namelijk een volledige gebitsprothese en een partiële (gedeeltelijke) prothese.

Volledige gebitsprothese
Wanneer u alle natuurlijke tanden en kiezen verloren bent, worden deze vervangen door een volledige gebitsprothese. Er wordt een afdruk van uw kaak gemaakt, zodat wij deze als model kunnen gebruiken om hierop de gebitsprothese te maken. Het resultaat is een perfect passend gebit dat aanvoelt als uw natuurlijke tanden. Door het speeksel dat tussen uw gebitsprothese en uw tandvlees aanwezig is, kleeft de gebitsprothese vast.

Gedeeltelijke gebitsprothese
Een gedeeltelijke gebitsprothese wordt volgens hetzelfde proces gefabriceerd. Ook een gedeeltelijke gebitsprothese voelt aan als uw natuurlijke tanden. Een gedeeltelijke gebitsprothese kleeft niet alleen door het speeksel dat tussen het tandvlees en de gebitsprothese gaat zitten, maar ook door de houvast aan de natuurlijke tanden.

Natuurlijk of esthetisch aangezicht
Het mooiste resultaat is zo natuurlijk en persoonlijk mogelijk, zodat uw omgeving niet ziet dat u een gebitsprothese hebt. Maar u kunt uw gebitsprothese ook esthetisch mooier maken dan uw originele gebit, door de tanden in uw gebitsprothese bijvoorbeeld rechter naast elkaar te zetten of enkele tinten lichter te maken.

Wij streven naar het beste resultaat voor onze cliënt. De juiste mix tussen een natuurlijk, esthetisch, maar vooral kwalitatief en comfortabel resultaat. Wilt u meer informatie over een volledige of gedeeltelijke gebitsprothese, neemt u dan contact op met T.T.L. Kamphuis via 0546 - 812562 of stuur een e-mail naar info@ttl-kamphuis.nl.