Hospitaalweg 2a te Almelo

(+31) 0546 81 25 62
info@ttl-kamphuis.nl

Gebitsbeschermer

Een gebitsbeschermer wordt ook wel een bit of bitje genoemd en wordt vervaardigd uit een harde en/of zachte kunststof. Deze kunststof gebitsbeschermer biedt bescherming voor uw tanden en kiezen.


Soorten gebitsbeschermers
We kunnen verschillende gebitsbeschermers maken, zoals transparante gebitsbeschermers, gekleurde gebitsbeschermers, harde of zachte gebitsbeschermers. De gebitsbeschermers die Tandtechnisch Laboratorium Kamphuis maakt, zijn van goede kwaliteit en hebben een perfecte pasvorm. De tandarts maakt eerst een afdruk van uw gebit. Van deze afdruk maken wij een gipsmodel en op dit gipsmodel maken wij een exact aansluitende gebitsbeschermer. Hierdoor hoeft u zich tijdens het dragen geen zorgen te maken dat de gebitsbeschermer irriteert of uitgaat.

Gebitsbeschermers worden vaak gebruikt bij diverse sporten, zoals bij vechtsporten, contactsporten, hockey, honkbal, maar ook in toenemende mate bij waterpolo, basketbal en voetbal ter bescherming van het gehele gebit. De gebitsbeschermer die ten behoeve van de sport door ons wordt gemaakt is de Playsafe triple gebitsbeschermer en bestaat altijd uit zachte lagen aan de buitenkant en een harde laag binnenin voor optimale bescherming. Door tijdens het sporten een gebitsbeschermer te dragen, zal deze de kracht van een klap of stoot van een speler of bal opvangen, waardoor uw gebit in takt zal blijven.

Ook kan een gebitsbeschermer (ook wel knarsplaat genaamd) gemaakt worden om uw gebit te beschermen wanneer u knarsetand of veel met open mond slaapt.

Tandtechnisch Laboratorium Kamphuis kan in samenwerking met de tandarts een gebitsbeschermer voor u maken als individu, maar ook voor een geheel team of sportvereniging. Wij streven naar het beste resultaat voor onze client. De juiste mix tussen een natuurlijk, esthetisch, maar vooral kwalitatief en comfortabel resultaat.

Wilt u meer informatie over onze gebitsbeschermers of als sportclub meer informatie over de mogelijkheden, neemt u dan contact op met Tandtechnisch Laboratorium Kamphuis via 0546 - 812562 of stuur een e-mail naar info@ttl-kamphuis.nl