Hospitaalweg 2a te Almelo

(+31) 0546 81 25 62
info@ttl-kamphuis.nl

Frameprothese

Een frameprothese is een gedeeltelijke (partiële) prothese die vaak vervaardigd wordt uit chroom-cobalt. Een frameprothese kleeft niet alleen door het speeksel dat tussen het tandvlees en de prothese gaat zitten, maar ook door op sommige punten te klemmen om de natuurlijke tanden en/of kiezen.

Verschil gedeeltelijke gebitsprothese en frameprothese
Het verschil tussen een frameprothese en een gedeeltelijke gebitsprothese is het materiaal. Een frameprothese wordt veelal vervaardigd uit chroom-cobalt, terwijl de partiële prothese een kunstharsbasis kent. Waar de gedeeltelijke gebitsprothese hoofdzakelijk steun krijgt door te kleven aan het tandvlees, klemt een frameprothese op enkele punten om uw natuurlijke tanden en/of kiezen.

Een frameprothese is hierdoor veel dunner en hoeft veel minder oppervlakte te hebben, waardoor uw tandvlees minder belast wordt.


Natuurlijk of esthetisch aangezicht

Het mooiste resultaat is zo natuurlijk en persoonlijk mogelijk, zodat uw omgeving niet ziet dat u een frameprothese hebt. Maar u kunt uw frameprothese ook esthetisch mooier maken dan uw originele gebit, door de tanden en/of kiezen in uw frameprothese bijvoorbeeld rechter naast elkaar te zetten of enkele tinten lichter te maken.

Wij streven naar het beste resultaat voor onze cliënt. De juiste mix tussen een natuurlijk, esthetisch, maar vooral kwalitatief en comfortabel resultaat.